200 bilar stängde av E6 för streetrace

Natten till lördag samlades hundratals bilar och ännu fler åskådare i Mölndal för ett streetrace. När polisen kom till platsen försvann alla deltagare.

Det första larmet kom strax efter klockan 23 på fredagskvällen, ett 50-tal bilar och ett hundratal åskådare samlats på Arendals allé i Göteborg och spärrat av vägen för ett streetrace. Väktare hade då försökt avbryta det hela, men misslyckats. När polisen kom till platsen så försvann de som samlats.

En timme senare, strax efter midnatt, dyker de upp igen och är då ännu fler. Den här gången samlas de vid Åbro i Mölndal men inte heller nu lyckas de genomföra ett streetrace.

– Återigen kommer polis till platsen och då åker de därifrån, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Vid 02.40 larmas polisen igen. Då har närmare 200 bilar och ett hundratal åskådare tagit sig till Bäckebol och ställt sig så att de blockerar en bit av E6.

– Det är väldigt ovanligt att de kör på E6. Det brukar mest vara på andra typer av asfalterade vägar lite mer avsides, säger Thomas Fuxborg.

Ingen av tre gångerna lyckades man med att genomföra ett streetrace, men händelserna är anmälda. Vad det handlar om för brott är inte helt klart.

– Det kan bli allt från vårdslöshet i trafik, brott mot ordningslagen för det är ju högljutt och brötigt, säger Thomas Fuxborg.

Ingen person är misstänkt i nuläget men polisen har samlat in flera bilnummer.

Louise Olsson

louise.olsson@molndalsposten.se