Delaram Esmaeili (L) är en av dem som ligger bakom idén om ett jämställdhetspris. Foto: Hans Wretling

10 000 kronor i potten för jämställt pris

I höstas beslutade Mölndals politiker att staden skulle börja dela ut ett jämställdhetspris. Nu är det klart hur mycket pengar vinnaren får.

– Jag tror att priset kommer att lyfta de goda krafter och aktörer som finns här i Mölndal. Det kommer också göra att de kan inspirera andra, sa Delaram Esmaeili (L), ledamot av kommunfullmäktige och en av upphovspersonerna bakom förslaget, efter att beslutet fattats i september.

Läs mer: Klart ja till pris för jämställdhet

Nu är detaljerna runt priset bestämda. Från och med januari är det fritt fram att nominera en person, grupp eller verksamhet som ”i sitt arbete bidrar till jämställdhet”. Villkoret är att vinnaren ska verka inom Mölndals kommungränser.

Prissumman har bestämts till 10 000 kronor.

Enligt Mölndals stads hemsida kan man skicka in nomineringar mellan 15 januari och 18 februari. En jury föreslår sedan ett antal kandidater och slutligen är det politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott som vid sitt möte i april väljer vinnaren.

Vid sidan om pristagaren utses också en person eller verksamhet inom Mölndals stads egen organisation som får ett hedersomnämnande.

Prisutdelningen sker på nationaldagen den 6 juni.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar