Sovrummet har blivit mitt nya kontor

Folkhögskolan som jag jobbar på stängde redan i början av mars efter att två personer på skolan konstaterats smittade. Då kändes allt nytt och nästan lite exotiskt när vi hade personalmöte på länk och tog tempen varje morgon för att delta i smittspåring.

När skolan öppnade igen var det med en känsla av att ”Jahapp, då var det över, nu kan vi återgå till det normala”. Dagen efter meddelade regeringen att vuxenutbildningar skulle bedrivas på distans.

Sen dess har allt blivit vardag. Hemma i vår lägenhet har köksbordet flyttat in i sovrummet som blivit kontor. Där spenderar jag dagarna, med brusreducerande lurar, på effektiva 12 kvadrat medan ettåringen härjar runt på resterande boyta.

Tack och lov sker inte härjandet på egen hand utan under överseende av den föräldralediga fadern, som cyklar iväg med barnet till diverse olika lekplatser för att jag ska få arbetsro. Snart har de bockat av samtliga inom kommungränsen medan jag bedrivit boksamtal i videoformat och spelat in grammatikgenomgångar på Youtube.

Den här våren blev inte som vi tänkt oss, men å andra sidan, för vem blev den det?

Maja Lidbeck

Här kan du lämna din egen berättelse om livet under coronakrisen!