Föreningen Zonta och föreningen MÄN hade gemensamt möte i Kvarnbyn. Från vänster Eva Josefsson, president i Mölndals Zontaklubb, Ingemar Olsson från organisationen Män, Sonja Hönig Schough, internationell president i Zonta och Birgitta von Oldenskiöld, area director. Foto: Privat

Zonta och Män tillsammans mot våld mot kvinnor

Mölndals Zontaklubb

Lördagen den 9 september hälsade Mölndals Zontaklubb zontor från klubbarna i Västsverige välkomna till Areamöte i Kvarnbyn i Mölndal. Mötet hölls i Tornrummet på Götaforsliden 13 som har en fantastisk utsikt över stora delar av Mölndal.

Dagen bjöd på genomgång och information om ett  nytt utbildnings- och informationsmaterial. En av deltagarna var Sonja Hönig Schough, internationell president i Zonta, en film visades om ett av Zonta Internationals projekt om utbildningsinsatser för flickor i Madagaskar, som Sonja varit och besökt. Mölndalsklubben kände sig hedrad över förmånen att ha henne som gäst. Även om Sonja tillhör Kungsbacka Zontaklubb så är hon i sin egenskap av internationell president ofta på resor och möten runt om i världen.

Det finns många organisationer som uppmärksammar våld mot kvinnor och en av dessa organisationer är Män som Zontaklubbarna i Sverige har inlett ett samarbete med. Ingemar Olsson var på plats och informerade om vad Män är och vad de står för. Ingemar tipsade deltagarna om ett material som de tagit fram under namnet Machofabriken som är ett kreativt redskap för attarbeta med jämställdhet med unga mellan 13-25 år. (http://www.machofabriken.se/).

Ett annat tips var att kolla upp ”värderingsövningar” som kan vara ett roligt inslag på vilken middag som helst.

Dagen avslutades med dragning i lotteriet vilket innebar att många gick hem med inte bara inspiration för höstens arbete utan även med något extra i sin väska.

Ann Margreth Hellberg

Relaterade artiklar
Fler artiklar