Resa Lygnern runt

Kållereds PRO

Den 2 september 2017 anordnade Kållereds PRO en resa Lygnern runt. Vi samlades vid 9-tiden i Kållered för att med buss ta oss till Sätila för att gå ombord på Isa af Lygnern. Båten låg längst ut vid den 170 meter långa träbryggan, för övrigt Europas längsta.

Vid landgången stod sjökapten Jan Sjöström och välkomnade oss ombord. Inne i båten fann vi Christer Lindroth, vår guide och värd för båtturen. Han visade sig kunna all historia om båten, om Sätila och hela bygden sedan årtionden, ja kanske århundraden.

Dessutom var han full av roliga historier av alla kategorier.

Färden började utmed Lygnerns norra sida. Ramhultafallet, Sveriges näst högsta vattenfall, skulle vi passera efter en liten stund. Tack vare det myckna regnandet visade sig fallet i all sin prakt. Det var mycket imponerande. Sedan var det dags för dricka och härliga landgångar och därefter kaffe och kaka. Samtidigt var det tid att vända båten tillbaka till Sätila där bussen väntade. Hemresan skedde på södra sidan av Lygnern. Det fanns mycket vackra bokskogar på den sidan. Snart var vi hemma i Kållered igen. Vi tackar Mona med medhjälpare för en rolig och trevlig resa.

Kajsa Sjöström

Relaterade artiklar
Fler artiklar