Dödskul hade Lindome PRO det på sitt senaste möte. Foto: Privat

Ett dödskul föredrag

Lindome PRO

64 personer hade kommit för att lyssna på Lennart Palm, som berättade om sitt “morbida” intresse, att krypa ner i valven under kyrkgolven för att hitta fina adliga kistor. Han har sökt efter någon med samma intresse för att utbyta erfarenheter, och hittade en. Denne dog på 1890-talet. Ni hör, så här var det nästan hela tiden, den ena dödsroliga repliken dök upp efter den andra.

Till exempel när Lennart ansökte om tillstånd att gå ner i en gravkammare för att se vilka kistor som stod där, fick han nej av kyrkoherden med skälet att han inte ville ha spring därnere. Men veckan efter hade prästen själv ett samkväm där, med ett sällskap på 25-30 personer.

Trots det makabra ämnet, så var föredraget oerhört intressant. Jag kan bara säga att om ni får nys om ett föredrag med Lennarts dödskuliga ämne, så gå och lyssna, det är det värt. Sedan blev det kaffe och tårta i mängd, innan Mölndals ukelelegrupp under ledning av Inga Woldz spelade och sjöng, ett antal melodier som vi sjöng med i med förtjusning.

Bill Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar