Vill du bli vår nya krönikör?

KRÖNIKA Har du någonsin läst mina rader på den här platsen i tidningen och tänkt ungefär: ”Det där skulle jag kunna göra betydligt bättre själv”?

I så fall är du säkert inte ensam. Och vem vet? Kanske har du helt rätt? Nu är det dags att skrida till verket! Mölndals-Posten söker två nya krönikörer till vår fasta krönikeplats på familjeuppslaget.

En av dem skulle mycket väl kunna vara just du.

Jag tänker att du ska vara väl förankrad i Mölndal (och i Mölndal räknar jag förstås in Kållered, Lindome och Hällesåker). Gissningsvis har du förmågan att vara både rolig när det är befogat och allvarlig ibland. Jag tror att du vågar stå för vad du tycker och tänker, men jag tror också att du har en sund självdistans och vågar erkänna att även du gör fel ibland. Jag inbillar mig också att du är duktig på att variera dig och inte bara skriver om dina käraste käpphästar hela tiden.

Sen misstänker jag nog att du kanske inte redan har en tung plattform att nå ut med dina åsikter från. Politiker, kyrkoherdar, polischefer och verkställande direktörer i storbolag har jag svårt att se som krönikörer i Mölndals-Posten. Tror jag. (Men jag utesluter inte att någon skulle kunna bevisa att jag har fel här!)

Mer då? Får man betalt? Ja, men inte tillräckligt för att säga upp sig från sitt jobb. Hur gör man för att söka? Man mejlar mig, berättar lite om sig själv och kanske bifogar något exempel på hur man skriver eller några tankar på vad man vill skriva om.

Det ska bli kul att lära känna två nya krönikörer – men också lite tråkigt att säga hej då till två gamla. Hannah Sundqvists sista krönika läser du på sidan 22 i dagens tidning och Kent Randaus slutord kommer lite senare i vinter. Både Hannah och Kent har gjort ett fantastiskt jobb i fem respektive tre år, och till dem vill jag framföra ett varmt tack för många fina läsupplevelser och oväntade perspektiv.

Fredrik Hofflander

Chefredaktör