Väggmålningarna visas upp på konstrunda

Under projektet Artscape Saga förvandlades två husfasader i Mölndal till stora konstverk. Nu ska väggmålningarna visas upp under en guidad konstrunda, som också stannar till i fler kommuner.

I somras kom två gatukonstnärer till Mölndal för att sätta sin prägel på varsin husfasad. Temat var sagor och konstnären Thiago Mazza tolkade en saga om en färggrann fågel på Aktiviteten. James Bulloughs målning vid Mölndals bro var istället inspirerad av en en irländsk folksaga.

Läs mer:Många positiva reaktioner på väggmålningarna

Nu ska målningarna visas upp under en busstur den 12 oktober. Det är Artscape och konstnätverket GIBCA Extended som bjuder in till turen, som tar passagerarna till både gatukonst och utställningar i tre kommuner.

Bussturen startar och avslutas i Göteborg och pågår cirka 10.00–16.00. Bussen åker genom Partille, Mölnlycke och Mölndal och under resan görs stopp för att titta på väggmålningarna som växte fram i kommunerna under Artscape. Dessutom blir det ett stopp på Mölnlycke kulturhus samt på Mölndals stadsmuseum.

På stadsmuseet är konstnären Amalia Bille på plats och berättar om sin utställning Möten och Speglingar.

Den som vill följa med på bussturen ska anmäla sig. Mer information om det finns på Mölndals stads hemsida.

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se

Arrangörerna

Artscape Saga är ett gatukonst-projekt som genomfördes i 12 kommuner, däribland Mölndal, i somras. Då skapade konstnärer från hela världen sagoinspirerade konstverk på olika husväggar. Det är konstorganisationen Artscape som står bakom projektet.

GIBCA Extended är ett nätverk av konstutställningar runt om i Västra Götaland kopplade till konstbiennalen GIBCA i Göteborg. Amalia Billes utställning Möten och speglingar i museets yta 45 kubik är en del av nätverket.