Robert är Mölndals-Postens nya krönikör

Mölndals-Postens nya krönikör Robert Sjölund siktar på att blanda det stora med det lilla – och vill gärna få läsaren att skratta.

Vem är du?

– Jag är inflyttad från Trosa kommun, från en ort som heter Vagnhärad. Jag har bott här i Mölndal i tio år. Jag började mitt yrkesliv med två år på Östra Sörmlandsposten i Trosa, där jag lyckades nästla mig in helt utan någon journalistisk utbildning. Jag var egentligen anställd som någon slags allt i allo men min chef sa att ”du ska inte sälja annonser, du ska skriva”. Så jag skrev och fotade i två år.

Läs mer:Robert Sjölunds första MP-krönika

Hur hamnade du i Mölndal? 

– Jag och min fru bodde i Göteborg men så blev hon gravid och då började vi se oss om efter ett annat boende. Just då jobbade jag på Sahlgrenska universitetssjukhusets kommunikationsavdelning på Torggatan och det bidrog nog till att det blev Mölndal. Vi hittade ett radhus vid travbanan och gillade det.

Vad tänker du skriva om i dina krönikor?

(lång paus) – Jag kommer att skriva om saker som berör mig. Det kan vara olika ämnen, men jag gillar att få in kontraster, att blanda humor och allvar. Jag vill få människor berörda och få dem att skratta. Jag tycker om att försöka skriva roligt.

Vem är den bästa krönikören i Sverige?

– Andrev Walden är en favoritkrönikör.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

Robert Sjölund

Ålder: 46.

Bor: Radhus i Åby.

Familj: Hustrun Jessica, barnen Hannes, 10, och Hedda, 9.

Yrke: Kommunikatör.

Intresse: Skriva (jobbar för närvarande på en bok, har 50 sidor kvar), yoga, idrott.