Melander är redo för scenen

Repetitionerna för årets sommarteater Spanska flugan är i full gång på Gunnebo och nu ser skådespelarna fram emot premiären nästa vecka.

– En fars är inte färdig förrän publiken är här, säger Sven Melander.


Den arge senapsfabrikören Ludvig Klinker och hans fru Emma Klinker står i centrum i den klassiska komedin Spanska flugan. I år sätts den upp på Gunnebos sommarteater med Sven Melander och Ewa Roos i huvudrollerna.

– Den är väldigt rolig att spela, säger Ewa Roos som utlovar en hel del skratt till publiken.

– De kommer definitivt att få skratta. Sen är det en trivsam föreställning, publiken behöver inte tänka så mycket utan det är pang på, säger hon.

På tisdagen repeterade hon och resten av ensemblen med kostymer för första gången.

– Det ger karaktär. Replikerna blir helt annorlunda när vi har rätt kläder på. Innan har jag spelat mot Ewa Roos, nu är det min hustru, säger Sven Melander och skrattar.

Skådespelarna har varit på Gunnebo en dryg vecka och den 5 juli är det premiär. Både Melander och Roos tycker om att spela i slottsmiljön.

– Det är underbart. All utomhusteater är underbar att spela med alla grönska och allting. Bara vägen hit är jättevacker, säger Ewa Roos.

Nu väntar några intensiva dagar.

– Det gäller att spela den så många gånger att man börjar tänka att den inte är särskilt roligt. Sen när publiken kommer inser man att – det här är ju kul, säger Sven Melander.

– Det är väldigt kul när man står vid sidan och ser de andra göra en scen och så kommer de där asgarven. Då tänker man ”yes”. Det är härligt, säger Ewa Roos.

Utöver Melander och Roos spelar bland andra Reuben Sallmander och Hanna Hedlund i farsen.

– Vi är ett otroligt härligt gäng, vi har jättekul ihop, säger Sven Melander.

Elvira Linderot

Fakta: Spanska flugan

Komedin skrevs av Franz Arnold och Ernst Bach 1914 och handlar om senapsfabrikör Klinker som lever ett behagligt liv med sin hustru när en gammal ungdomssynd, dansösen Spanska flugan, ger sig till känna. Det ryktas om en son.

Ensemblen består av  Sven Melander, Ewa Roos, Reuben Sallmander, Hanna Hedlund, Stefan Ljungqvist, Hans Josefsson, Nina Hammarklev, Ulf Eklund, Jan Ericson, Victoria Kahn, Björn Elmgren och Kattis Trollregn. Regissör är Anders Aldgård.

Relaterade artiklar
Fler artiklar