Arkivfoto

Krönika: Dags att prisa företagarna

I Mölndal finns i dagsläget cirka 6 500 företag. Några är väldigt stora, många är betydligt mindre. Ett inte obetydligt antal av företagen består av en enda person.

Jag beundrar verkligen människor som jobbar som enmansföretagare. Eller en-kvinnasföretagare, för den delen.

Jag har vänner som gör det och har sett på nära håll hur mycket som krävs av såväl passion som envishet och hårt dagligt slit. Att dag efter dag skapa sin egen verksamhet, och sin egen lönsamhet, utan uppbackning eller säkerhet att tala om. Det är inte självklart för oss alla att vare sig vilja eller orka med en sådan arbetssituation.

Därför känns det extra bra att få tillfälle att hylla dessa entreprenörer ibland. Det fick jag göra i veckan på Gunnebo slott där Årets företagare i Mölndal 2017 utsågs under högtidliga former.

I år föll juryns val på ITM Meeting solutions, som skapar moderna och väldigt high tech mötesrum. Ett spännande företag som hittills varit lite av en doldis, åtminstone för mig.

MP besökte ITM Meeting solutions i deras lokaler i Riskulla tidigare i veckan och tittade närmare på verksamheten. Mer om det kan du läsa här.

Om du är nyfiken på vad som hände på Gunnebo slott på onsdagskvällen och vilka andra företag som uppmärksammades där så kan du läsa mer här.

Ett annat sätt för oss att uppmärksamma den lokala företagsamheten är genom vår artikelserie Bakom disken. Där lyfter vi fram personen bakom ansiktet som vi ser i butikerna varje dag.

Har du någon person som du är nyfiken på? Hör av dig till oss och tipsa!

Ingrid Fredriksson

Chefredaktör Mölndals-Posten

Relaterade artiklar
Fler artiklar