Ingmar Särman skrev krönikor i MP i 15 års tid.

Ingmar Särman hann med 150 krönikor i MP

MP:s mångåriga krönikör Ingmar Särman gick bort i slutet av förra veckan, 86 år gammal. Skrev gjorde han in i det sista och här intill publicerar vi hans 150:e och sista krönika, som korrlästes på sjukhuset.

– Han bekymrade sig så för krönikan när han låg på sjukhuset, berättar Ingmars fru Barbro. Han var krönikor i Mölndals-Posten i 15 år, och han älskade det.

Och läsarna tyckte mycket om det han skrev. Om stort och smått och lite finurligt har det ofta varit, det som avhandlats i Ingmar Särmans krönikor under åren.

Många gånger har det handlat om skolan, vilket inte är så konstigt med tanke på att det var där han tillbringade sina yrkesverksamma år. De senare på Buråsskolan i Göteborg, där han var högstadielärare.

– Inte en enda gång hörde jag honom klaga på situationen inom skolan, säger Barbro. Han hade alltid glimten i ögat och han älskade sina elever.

Andra gånger handlade krönikorna om vården, som i den allra sista som du kan läsa här:

Inga änglar men bättre upp

Då lyfte han alltid fram den goda omvårdnad som den underbetalda och många gånger underuppskattade personalen ger.

Under pensionärstiden ägnade sig Ingmar, förutom åt att skriva krönikor, dikter och visor, med förkärlek även åt att spela tennis.

– Han spelade flera gånger i veckan, berättar Barbro. Och han var aktiv in i det sista, han var med och spelade tennis så sent som i maj.

Tack för ett gott samarbete, Ingmar.

Ingrid Fredriksson

chefredaktör

Relaterade artiklar
Fler artiklar