Anngelina Rautalin, 29 år, och Mathias Jonsson, som spelar Peter Pan, har två av huvudrollerna i uppsättningen. Den 16 september har musikalen premiär i Stockholm. Foto: Jens Kristensson

Hon trivs i rollen som Tingeling

Anngelina Rautalin, från Mölndal, har fått en stor musikalroll i Stockholm. Under hösten är hon med i Peter Pan på teater Intiman.

– Det är en utmaning att skådespela utan repliker, säger hon.

För musikalartisten Anngelina Rautalin pågår repetitionerna för fullt inför uppsättningen av Peter Pan. Under hela hösten ska hon spela älvan Tingeling i den klassiska barnberättelsen.

– Det är den klassiska berättelsen men med ett musikalmanus. Det är mycket sång och dans och det som är roligt är att det är mycket barnskådespelare. Det är inspirerande att få jobba med så begåvade barn, säger hon.

Tidigare har Anngelina bland annat haft rollen som Pippi Långstrump och spelat på många olika scener, och hon tycker om att spela för barn.

Läs mer:På något sätt finns det en pippi i alla

– Det är den mest ärliga publiken man kan ha och det tycker jag är väldigt härligt. Sen tycker jag att när man spelar för barn så är det alltid på allvar, det är viktigt.

Rollen som älvan Tingeling beskriver hon som både rolig och utmanande.

– Hon är en älva och som ett barn nästan, väldigt impulsiv och har stora känslor. Att uttrycka det utan repliker är en utmaning såklart men också väldigt roligt.

Är det inga repliker alls?

– Hon pratar älvspråk och människor förstår inte det. Det är de borttappade barnen och Peter Pan som förstår henne som får översätta.

Anngelina Rautalin är uppvuxen i Mölndal och har länge hållit på med musik och teater.

– Sen gick jag musikallinje på gymnasiet och insåg att det är det här jag vill göra. Jag har gått en del utbildningar efter det och 2013 tog jag examen från Balettakademin i Göteborg, säger hon.

Nu har ensemblen övat i drygt två veckor och den 16:e september är det premiär.

– Nu är vi mitt i repetitioner, men man är hungrig på att få börja spela snart. Det är en liten bit kvar men det är verkligen på väg, och det ska bli superkul att få spela den.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar