Guldkant på Mölndals-Postens 70-årsfest

Ett fullsatt John Scotts med läsare, kommunkändisar och MP-profiler. Under torsdagskvällen firade Mölndals-Posten sin 70-åriga existens.

– Att det är fullsatt här i kväll är ett kvitto på att relationen med er läsare är fin. Jag har aldrig känt den här stöttningen och den här positiva andan från en så bred läsarkrets som jag gör här i Mölndal, sa Mölndals-Postens chefredaktör Fredrik Hofflander när han hälsade alla välkomna till John Scotts under tidningens 70-årsfirande.

Feststämningen var på topp under firandet och bland gästerna fanns allt i från tidningsprenumeranter till kommunpolitiker och personer med olika anknytning till tidningen. Vissa med en mer speciell relation till Mölndals-Posten än andra.

– Jag åkte runt och sålde Mölndals-Posten år 1965. Det var mitt första jobb och det glömmer man inte. Jag tror att tidningen kostade 50 öre eller något sådant och jag tjänade två kronor på den där eftermiddagen. Det var stora pengar för mig på den tiden, säger Kerstin Persson som var en besökarna på 70-årskalaset.

När hon minns tillbaka på det jobbet kommer hon ihåg att hon fick med sig 25 tidningar på sin cykel för att åka runt i kommunen och dela ut. De gånger hon var sjuk och inte kunde fick hennes mamma rycka ut.

– Våra kunder väntade ju så det var självklart, säger Kerstin Persson.

Bland besökarna fanns också tidningsläsare som kort och gott uppskattar den lokala journalistiken.

– Om någon cyklar omkull på en gata så står det, säger Lars Eriksson Monell och bordsgrannen Kurt Berggren fyller i:

– Det finns grejer som täcker riket och som man måste ta med, men man tar inte bort det lokala bara för att det händer någonting stort.

Om det hade funnits något pris för bästa utstyrsel hade det vunnits av Beatrice Gimberg, eller ”Ms Goldfinger” som hon kallar sig, tillsammans med ”Mr Goldfinger” Lars Brandin. Duon klev in på 70-årskalaset i guldig och glittrande utstyrsel. Självklart med både glasögon och hatt i samma tema.

– Är det 70-årskalas så måste man ju komma fin. Vi gillar att klä upp oss på det här sättet när det är fest och någonting speciellt, säger Lars ”Mr Goldfinger” Brandin.

Adam Andersson