Fullspäckat sommarlov för barnen

Skejtboard, bygglek eller karate – den här sommaren finns det gott om aktiviteter att välja bland. Nästa vecka ordnas allt från graffitimålning till en fotbollsturnering.

Sommaren är i full gång och det ordnas fortsatt massor av lovaktiviteter runt om i kommunen. Det allra mesta är gratis.

Läs mer: Coronapengar går till gratis aktiviteter för unga

I helgen blir det till exempel spontanidrott i Bifrost och skejtskola i Kållered. Nästa vecka fortsätter aktiviteterna med allt från innebandy till brännboll.

Skejtskolan arrangeras av Mölndals skateboardförening och håller på till och med vecka 31. Två coacher är på plats vid Kållereds skatepark och lär ut trix alla dagar utom fredagar. Framförallt riktar sig aktiviteten till barn mellan 6 och 15 år, men alla är välkomna. Måndagar till torsdagar är det drop in klockan 10–14 som gäller. På helgerna är coacherna på plats klockan 12–14.

Den som inte gillar sportiga aktiviteter kan till exempel vara med på bygglek på onsdag, klockan 13–16. Då kommer en bil full med verktyg och material till Stadshusparken. Med hjälp av byggledare får barnen prova att bygga och skapa med riktiga verktyg.

Kreativa barn och ungdomar kan också ta sig till Stadsmuseet på torsdag eftermiddag, för att testa graffitimålning.

För de lite äldre barnen, 9–16 år, ordnas en fotbollsturnering på fredag. Den som vill vara med ska ta sig till Balltorpsgården. Vid dåligt väder blir det digital sport i stället, i form av en tv-spelsturnering i Fifa.

På Mölndals stads hemsida finns alla lovaktiviteter samlade, med mer information och tider. En del av aktiviteterna kräver föranmälan.

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se