Fest och musik när sju studenter sprang ut

Det var en liten men naggande god samling elever som tog studenten på Frejagymnasiet på onsdagen. ”Jag har väntat på detta jättejättejättelänge”, säger Anna-Sofia Tessin.

Stämningen var på topp när de sju avgångseleverna på Mölndals gymnasiesärskola skulle springa ut på skolgården vid 13-tiden. Att himlen var blå och temperaturen 25 grader gjorde förstås inte saken sämre.

– Det här är faktiskt lite mäktigare än jag trodde, säger en tagen Dick Jimar, som skulle ta emot barnbarnet Wilma Rundström.

På scenen höll rektor Eva Torgerson tal till studenterna, som gått fyra år på Frejagymnasiet.

– Ni har verkligen gjort intryck och avtryck på oss, sa hon till den finklädda och mössförsedda skaran på scenen.

Sedan bjöd avgångseleverna själva, med viss assistans från lärarna, på en mycket bred musikalisk underhållning från scenen. Publiken fick höra bland annat Frölunda Indians hockeykampsång ”Bära hjälmar av guld” och Tomas Ledins klassiker ”Sommaren är kort”.

Efteråt pustade Zarah Noori ut tillsammans med sin familj.

– Det var lite nervöst, säger hon om sin solosång till Lalehs monsterhit ”Bara få va mig själv”.

Är det bara roligt eller lite sorgligt också att gymnasiet är slut?

– Det är bara roligt. Det känns jättebra.

Kompisen Anna-Sofia Tessin var en annan av de sju som sprang ut på skolgården för sista gången. För henne väntar nu vidare studier på Krokslättsgymnasiet. Men först siktade hon såklart mot det obligatoriska studentkalaset.

– Vi ska ha fest hemma, säger hon.

Hennes pappa Ingemar Tessin var glad, men också en aning sliten eftersom även Anna-Sofias lillasyster tagit studenten i dagarna.

– Det har varit lite hett om öronen den här veckan, säger han och ler nöjt.

Anna-Sofia Tessin och hennes skolkompisar var inte de enda gymnasisterna som firade i Mölndal på onsdagen. Även stadens andra gymnasium, Krokslättsgymnasiet, hade studentutspring strax efter lunch.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23