Eklandabandet Dream Drop satsar högt

Killarna i Dream Drop började spela musik tillsammans i gymnasiet. Nu har de över 250 000 lyssningar på Spotify.

Eklandabon, Joar Anfinsets, hade aldrig direkt sysslat med musik innan och hade från början inga planer på att starta ett band. Men en dag så fick han lite av ett uppvaknande.

– Jag satt och kollade på en anime, One Piece, och jag blev liksom arg. Det är en kille där som försöker bli en piratkung och då startades en tankebana liksom. Jag tänkte; vad ska jag göra med mitt liv då? Så jag bestämde mig för att börja sjunga och starta ett band, säger Joar.

Och det gjorde han, men det var inte så lätt. Han virrade omkring själv ett tag och bandmedlemmar kom och gick. Det var inte förrän han började gymnasiet och träffade gitarristen Zoro Artfors som bitarna började falla på plats. De började på musiklinjen på Munkebäcksgymnasiet och hamnade i samma klass.

– Det var ju ganska naturligt liksom, säger Zoro.

När de äntligen hittat alla medlemmar så började de skriva musik. De har alla någorlunda samma smak när det gäller musik, men tar inspiration från många olika artister och band. De släppte sin första EP 2016 och har sedan dess vuxit riktigt snabbt. Killarna tror att det beror på att de jobbar mycket med sociala medier för att nå ut till folk.

– Vi har arbetat hårt, så enkelt är det. Speciellt Fredrik och Joar. De är bra på att utnyttja sociala medier. Sen har vi många kompisar som hjälper till, säger Zoro.

– Våra kompisar är sjukt stöttande. De är ju på alla spelningar och går loss och de lyssnar inte ens på sådan musik, säger Joar.

Förutom sin debut EP har de även turnerat i Amsterdam och Berlin. Då bokade de allt själva och sov hos kompisar. I höst ska de ut på en längre turné i samband med att de släpper sin nya EP. Tio datum är bokade i östra Europa och de stannar bland annat till i Polen och Tjeckien.

– Det ska bli spännande. De har en bra scen där, säger Fredrik Edling.

Valerie Kaspersen

Relaterade artiklar
Fler artiklar