12-åriga Alvar är en av vildingarna som tävlar i tv

Under tio veckor tävlar elva vilda barn i tv-programmet med samma namn. En av dem är 12-årige Alvar Ederönn från Eklanda, som längre drömt om att få vara med i Wild Kids.

– En dag öppnade jag ögonen och så var det en kamera i nyllet. Det var lite märkligt.

Redan i juni fick 12-åriga Alvar Ederönn från Eklanda veta att han skulle få vara med i TV4s Wild Kids. Men han var tvungen att hålla det hemligt i nästan ett halvår, tills deltagarna offentliggjordes i december.

Ikväll har programmet premiär, och hela familjen ser fram emot att få se honom i tv-rutan.

– Vi är superstolta, det kan man inte sticka under stol med, säger mamma Helena Ederönn.

7000 barn sökte till programmet i påskas. Av dem gick 350 vidare och blev intervjuade på Skype. Alvar blev sedan ett av 50 barn som fick åka upp till Stockholm för audition, där de tävlade, blev intervjuade igen och fick testa att spela in material till programmet.

Fick inte berätta om inspelningen

När beskedet kom i somras blev Alvar både glad och chockad.

– Det blev typ: VA? Jag trodde inte riktigt att jag skulle få vara med. När jag var liten kollade jag väldigt mycket på Wild Kids och det har alltid varit en dröm att få vara med där för det ser så roligt ut, säger han.

Under tre veckor i augusti spelades allting in, fortfarande i hemlighet. Att bli filmad kändes lite konstigt i början.

– En dag öppnade jag ögonen och så var det en kamera i nyllet. Det var lite märkligt.

Men han vande sig snart vid kamerorna och att allt han gjorde filmades.

– De sa att man inte skulle kolla in i kameran. I början var det lite nervöst när vi gjorde synkar och så men man lärde sig. De ställer en fråga och så ska man svara med frågan i svaret, så de som tittar förstår, för frågan hörs inte på tv.

Hade gärna gjort det igen

Alvar tyckte att tiden gick fort, och hade gärna gjort det igen, men för mamma och pappa gick tiden långsammare.

– Aldrig har tre veckor gått så långsamt. Vi hade ingen kontakt och fick bara meddelanden från produktionen att allt var bra. Det enda vi kunde göra var att kolla vädret i Järvsö, där de spelade in, och tänka nu är det kallt, hoppas kläderna räcker, säger Helena.

När Alvar kom hem blev det nästan ännu svårare att inte få prata om vad han varit med om.

– Ja det var faktiskt lite jobbigt. Det är många som frågar vilket lag jag är med i och hur det gick i tävlingen, men då är jag bara tyst. Eller så säger jag att jag är med i Hönorna typ, men det laget finns inte.

Programmet har tio avsnitt som släpps varje fredag, med start idag, på Cmore. Hur det går för Alvars lag återstår att se.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@molndalsposten.se