Vem tänkte på säkerheten under konserten?

Lördagen den 8 december klockan två stod kyrkans stora kör klar för att sjunga in julen i hörsalen på vårt nya bibliotek. Stämningen hade svårt att infinna sig. Jag kom dit halv två. Det kändes bra att där fanns lite ströplatser kvar så att jag kunde få sitta. 

Pyttsan! Där ingen satt låg kläder. Det var reserverat för vänner som tänkte infinna sig när klockan gått mot två. De hade inte lust att sitta där och vänta i en fullpackad lokal. Jag blev mycket besviken. Folk samlades stående vid väggarna och till sist i flera led bakom de som fick sitta. Jag fick stå på tå där bak och orkade inte stanna. 

Då funderade jag på hur många som kunde släppas in utan fara. Hur såg utrymningsvägarna ut? Vilka regler följs? Vi var på andra våningen. Jag frågade personal som upplyste mig om att det får vara 200 i hörsalen. Hon sa att det är nog närmare 300 idag, men hon sa det utan minsta reflektion och eftertanke, såg bara glad ut och stod och välkomnade gästerna. 

Min fråga är: Får det gå till så här? Dessutom hade ungdomar och barn placerat sig i god tid medan äldre fick stå. Precis som på spårvagnen. Missnöjd och trött gick jag hem och tänkte att ett sådant jippo är inte för mig. Salen inbjöd inte det minsta till julstämning, vilket jag tycker är underligt och tråkigt för kören. 

Brita