Varför är det så viktigt för Östh Karlsson, Wallensäter och Vikström att få bort Grys från Gunnebo slott, undrar Pelle Malmros. Arkivfoto: Elvira Linderot

Varför så viktigt att få bort Grys?

Vad jag vet är det tre makthavare i Mölndal som vill ha bort Grys från Gunnebo slott. Denna trio, Marie Östh Karlsson (kommunstyrelsens ordförande) Lennart Wallensäter (ordförande i Gunnebo slott) och Lena Vikström (vd Gunnebo slott) gör vad dom kan för att få bort Grys (Gunnebo ryttarsällskap).

Jag vet ingen annan som vill få bort Grys. Varför är det så viktigt för denna trio, vad har dom för planer för Gunnebo slott? Nu senast tvingades Grys att acceptera det sämsta kontraktet någonsin för ridklubben. Beteshagar försvinner, ändra tillbaka till det som var från början, det finns till och med ett kommunfullmäktigebeslut på att det skall vara ridskola i samverkan med kulturreservatet.

Får denna trio fortsätta att bestämma kommer det inte att finnas en ridskola i Gunnebo 1 januari 2019.

Ni andra socialdemokrater, aktiva politiker och väljare, vad tycker ni? Skall denna trio få lov att lägga ner Grys? En ideell förening med nästan bara tjejer! Om ett år är valrörelsen i full gång, hur tänker Socialdemokraterna? Vem skall rösta på er? Snälla Socialdemokrater i Mölndal, tänk nu efter, vill ni hjälpa till att krossa Grys? Varför är denna ovan nämnda trio så angelägen om att få bort Grys från Gunnebo?

Är det pengar som trion är ute efter? Då skall ni få två tips. Spara in pengar på själva slottet, målning, teater, orangeri, dyra vägar etcetera). Lägg ner Åbys bandyplan med stora driftskostnader, där kan man spara. Sedan kan man sälja marken, centralt belägen industrimark får man bra betalt för. Nej, just det, det är ju nästan bara killar som spelar bandy, så det går inte. (Jag gillar bandy och bandyspelare och vill ha mer fritidsaktiviteter till alla ungdomar i Mölndal, bara en liknelse så man förstår hur galet detta är).

Det är viktigt att Grys finns lokalt i Mölndal, så att ungdomar utan bil kan ta sig dit själva. Har hört ett rykte att kommunen/Gunnebo slott (det är samma sak, det är våra skattepengar) skall köpa ridanläggningen Raudhetta i Lindome för dyra pengar, när det finns en betald fungerade anläggning i Gunnebo.

Skall denna trio skicka ungdomarna (mest tjejer) till Lindome, så att man kan ha stålteatrar, lakritsremmar och dyrt orangeri, för kultureliten i Mölndal?

Snälla Mölndalsbor, Socialdemokrater (aktiva politiker och väljare), säg nu ifrån så att vi kan stoppa ovan nämnda trio. Om inte annat så är det snart kommunval, då kan man välja!

Pelle Malmros

Relaterade artiklar
Fler artiklar