Vem frågar oss äldre vad vi tycker? Vi är inte helt tomma i huvudet, skriver insändarskribenten Ingrid. Arkivfoto

Varför finns inget pensionärsråd i Mölndal?

Av Sveriges 290 kommuner har 280 inrättat pensionärsråd. Ett pensionärsråd skall tillvarata alla pensionärers frågor för att de skall få delaktighet i vad som händer i kommunen samt ta del av kommunens verksamhet. Ett pensionärsråd som ställs direkt under kommunstyrelsen behövs för att de äldre i kommunen skall få fram sina frågor och åsikter. Äldre människor skall kunna få komma fram med sina erfarenheter vid beslut i kommunen.

Frågor som man ställer sig som pensionär är: Hur mycket pengar går till de äldre i kommunen? Vem frågar oss vad vi tycker? Vi är inte helt tomma i huvudet. Vi skulle till och med vara till hjälp i vissa beslut eftersom vi har erfarenhet. En sak som jag också undrar är: Varför har inte skrivelsen om förslaget om ett kommunalt pensionärsråd tagits upp i kommunstyrelsen? Detta förslag är en överenskommelse mellan alla pensionärsorganisationer i hela Mölndals stad, att de vill ha ett KPR.

Vi äldre skall inte bara skjutas åt sidan. Vi behöver någon som kan ta upp våra frågor till politikerna. Vi vill veta att det sitter en person i kommunhuset som lyssnar till våra frågor och lägger fram dessa. Eftersom vi inte får fram vår röst fast vi utgör cirka 20 procent av Mölndals befolkning, kan ni heller inte förvänta er att få någon av våra röster vid nästa val.

Ingrid

Relaterade artiklar
Fler artiklar