Det är kris i vården. Är det då rimligt att kommunerna skickar politiker och tjänstemän till Almedalen, undrar Amanda Bornecke. Arkivfoto

Välfärd viktigare än Almedalen

Anställningsstopp, kris i vården och färre vårdplatser, för tidigt födda barn skickas till Finland för att få vård, sjuksköterskor får inte löneförhöjningar och så vidare. Är det då rimligt att skicka tjänstemän till Gotland?

Malmö stad spenderade mer än en miljon kronor på att skicka fyra kommunalråd, en politisk sekreterare och 40 tjänstemän till Almedalsveckan. Vallentuna kommun har i år skickat 25 personer till Almedalen för ”kompetensutveckling” och för att marknadsföra kommunen. Även Mölndals stad har flera människor på plats.

Det säger väldigt mycket om vilken personal som är prioriterad i välfärden. Fortbildning, kompetensutveckling och inkludering för akademiker/tjänstemän medan arbetarna åtnjuter hyvling, lönedumpning och exkludering.

Jag håller verkligen inte med om att Almedalen, en rosédränkt tummelplats för självutnämnd maktelit, är rätta platsen att diskutera klimatfrågor, demokrati och inkludering. Nästa Almedalsvecka kanske ska hållas i Rinkeby, Rosengård eller Biskopsgården?

Amanda Borneke

Relaterade artiklar
Fler artiklar