När skall Mölndals stad följa andra kommuners exempel och införa ett förbud för privatpersoner att skjuta smällare, undrar insändarskribenten.

Tänk på djuren – ordna ett fyrverkeri för hela kommunen

Jag har tidigare varit i kontakt med Mölndals stad angående alla dessa smällare och fyrverkerier som smälls i tid och otid. Fler  och fler kommuner tar idag sitt ansvar och inför förbud för dessa idiotier, som skadar djur och natur. I år vet jag att många många fler i Mölndals stad har tillbringat sitt tolvslag instängda i badrum eller ett mörkt rum med högt ljud på tv eller radio. Neddraget och mörklagt i hela lägenheten.

För det första måste jag söka och få beviljat  semester varje nyår, då jag är hundägare till en hund som blir sjuk vid denna tiden varje år. I år köpte jag lugnande mediciner till henne som hon fått i cirka fem dagar innan för att få upp rätt skydd. Lindade henne med bandage, då detta skall göra dem tryggare samt satte på hennes täcke för att ge en ännu starkare känsla av trygghet. Neddraget överallt och tv:n på hög volym, allt för att göra kvällen så  bra som möjligt för henne. Vid 20-tiden började det och hon började springa oroligt och skälla i lägenheten. Lite uppehåll och hon låg på helspänn och väntade på nästa fara. 

Så närmar vi oss 23-tiden och helvetet bryter ur. Smäller och donar bara ett par meter från huset, då det är en öppen plats där. En hund som flyger och far i lägenheten och inte vet vart hon skall ta vägen. Till slut flyr hon in i badrummet som alla tidigare år. Hon vill bara undan och flyr upp i badkaret. Där sitter hon sedan skakar och flämtar, livrädd för att röra sig. Detta lidandet trots mediciner och allt annat för att underlätta för henne, så i år var det trots allt ett ”bra” år för henne.   Jag var ute några dagar innan nyår och bad två ungdomar sluta, jag har även ikväll varit ute och bett två vuxna sluta skjuta precis utanför där jag bor. Det smälls på bussar, i affärer, mot folk ute. Det skrämmer våra djur, det medför nedskräpning och förstör.

När skall Mölndals stad följa andra kommuners exempel och införa ett förbud för privatpersoner att skjuta smällare? Mölndals stad kan anordna ett fyrverkeri för hela kommunen istället och göra detta vid en tidpunkt.

Hundägare

Relaterade artiklar
Fler artiklar