Det är helt fel tänkt att spara in på träffpunkterna för de äldre, enligt insändarskribenten Lotta. Arkivfoto: Gösta Olsson

Spara inte in på de gamlas aktiviteter

Kommunen vill spara tre miljoner kronor på träffpunkterna som ordnar aktiviteter för pensionärer i Mölndals kommun. Det handlar om bl a gym-pass (olika svårighetsgrad), yoga, it-stöd, samtalsträffar, kurser mm. Allt anpassat efter äldres behov.

Läs mer: Mindre pengar till träffpunkterna

Mycket uppskattade verksamheter och gemenskap för äldre och ensamma pensionärer. Något att längta efter under veckan för många och mycket uppskattat av oss som deltar vid de olika träffarna.

Kommunen anser att man behöver dra in på personalkostnaderna. Det är mycket tråkigt att höra både för de anställda och oss pensionärer. 

Visst, pensionärer är ju inte nån grupp som bråkar, så där kan man ju dra ner verksamhet. Man blir både ledsen och arg.

Monica Holmgren, chef för vård- och omsorgsförvaltningen, menar att personalen inte ska vara orolig eftersom omplacering inom kommunen kommer att ske. Då undrar jag, hur blir det då med besparingarna inom kommunen?

Tänk rätt och tänk om! Snälla, rör inte denna väl fungerande och uppskattade verksamhet! Den form av organisation som nu är fungerar så fantastiskt bra. Håller oss glada och pigga och aktiva.

Titta hellre på annat som borde dras in. Vi pensionärer har betalat så mycket skatt genom åren så unna oss detta, tack. 

Lotta

Relaterade artiklar
Fler artiklar