Är det inte dags att tänka om, politiker, undrar insändarskribenten. Arkivfoto

Pensionärerna behöver action, inte bara positivitet

Svar till Marcus Claessons insändare ”L är positiva till Pensionärsrådet”.

Det räcker inte med att vara positiv. Det behövs action! Jag är sedan drygt ett år medlem i PRO Mölndal. Jag har inte hört något annat än om dessa särbehandlande politiker i vår kommun på våra styrelsemöten/medlemsmöten sedan begynnelsen, för mer än ett år sedan. 

Läs även: Mölndals pensionärer avspisas av politikerna

Liberalerna är positiva till Pensionärsrådet

S är också positiva till Pensionärsrådet

Okey, politikerna har beslutat att det inte skall finnas KPR (Kommunalt pensionärsråd) eller PRiM. Särbehandling och diskriminering är vad det är. Av 290 kommuner har 270 kommuner KPR eller liknande. Är det inte dags att tänka om, politiker? Faktum är att 20 procent av invånarna i kommunen är pensionärer. Och fler blir vi.

Erfarenheten hos 20 procent av invånarna i kommunen är i majoritet jämfört med hela Mölndals kommunhus och kringverksamheter. Även om vi fyllt 65 år. Många, många av oss är fortfarande inte helt dementa och har bred erfarenhet av livet och yrkeslivet. Tagit hand om nära anhöriga, barn, barnbarn och kan/vet mycket om verkligheten och kan bidra med mycket, mycket från detta verkliga liv. Något vettigt kommer alltid ut av allt kaffedrickande och bull-/kakätande på mötena, tro mig. Jag förstår också av våra diskussioner att det är som att kommunicera med en kakelvägg att prata med våra politiker i kommunen. Diverse skrivelser från föreningen/Anna har gett resultat noll.

Beslut är beslut och där med basta?

En borgerligt tänkande kommuninvånare

Relaterade artiklar
Fler artiklar