P-skivan underlättar för bilisterna – motarbeta den inte

När jag läser MPAB:s svar på motionen från SD så kan man inte annat än att skaka på huvudet. Ett sådant svar betyder i klartext: vi vill inte ha någon p-skiva då vi riskerar att förlora inkomster till kommunen.

Läs även: Parti vill erbjuda parkering med skiva

Politiker som är så kortsynta är en belastning för oss medborgare. De förstår inte att våra affärsidkare behöver kunder för att överleva. Har man bil så använder man denna och är det besvärligt att parkera så åker man inte dit utan någon annanstans istället.

Jag vänder mig också mot att det verkar som om varje gång SD kommer med något positivt så skall detta nekas med diverse konstiga motiveringar, i detta fallet att p-skiva skulle vara otidsenlig. P-skivan är ett universellt verktyg som används över hela världen sedan många år tillbaka och underlättar för miljoner bilister att parkera på ett enkelt sätt.

Jag förstår att man i samband med nybyggnation installerar automatisk registrering i parkeringen för nya gallerian men i övriga Mölndal lär man knappast göra detta. Jag tänker på alla övriga parkeringar samt utanför skolor och dagis där vi i SD föreslog p-skiva men med kortare tid, något som skulle göra att vårdnadshavare som hämtar/lämnar sina barn kan göra detta utan att stressa ihjäl sig. P-skiva skulle även göra stor nytta i villaområden där de boende parkerar sina bilar på gatorna dygnet runt gratis medan alla som bor i områden med hyres- eller bostadsrättslägenheter får betala dygnets alla timmar.

Ett införande av p-skiva skulle innebära att man kunde ha full kontroll av alla Mölndals gator endast genom en tilläggsskylt som visar att här gäller p-skiva, detta skulle lösa situationen i exempelvis Solängen där folk parkerar längre tider utan att de bor där. De boende i Solängen och andra områden med fri parkering klarar sig med två timmars parkering och p-skiva då de har egna parkeringar på sin tomt.

P-skivan är ingen ersättning för p-automater och digital registrering utan ett komplement. De p-automater som finns skall naturligtvis finnas kvar, parkerar man längre tid än vad p-skiva tillåter så betalar man för det.

Mölndal stad skall leva och då skall våra politiker underlätta detta istället för tvärtom. För varje hundralapp vi handlar för inom kommunen stannar några tior kvar, väljer vi att åka och handla utanför kommunen blir det inga skatteintäkter alls.

Thomas O