Låt biståndshandläggarna följa mig i en vecka så skall jag övertyga dem om det som verkligen händer på ett pass, skriver insändarskribenten. Arkivbild

Nu får det vara nog

Jag har arbetat inom den privata sektorn i hela mitt liv men de senaste åren har jag arbetat inom hemtjänsten. Det som förbluffar mig är att allt är helt annorlunda inom den statliga sektorn.

Det är som om alla styrande (vilket inte förvånar mig det minsta) lever i en värld som inte existerar. Nyutexaminerade, ej torra bakom öronen och utan verklighetsförankring, skall de besluta hur lång tid saker tar hos äldre. Det är inte bara skrattretande utan helt utan grund.

Nu har vi fått en kund som är ny och allt med vad detta innebär, är helt sjukt. Vi skall hetta upp vatten, blötlägga med en ren tvättlapp, vrida ur, lägga på, upprepa detta två gånger. Trycka försiktigt med bomullstuss från ögonvrå till ögonvrå. Ett öga i taget. Därefter skall schampo tillsättas för att göra rent, för att sedan få en bomullspinne som återfuktar med en sträng av ögonsalva på båda ögonen. Allt detta tror bistånd att vi kan klara på fem minuter.

Skicka dessa biståndshandläggare till mig, låt dem få följa mig i en vecka, så skall jag övertyga dem om det som verkligen händer på ett pass. Jag utmanar er att utmana systemet. Nu får det ta mig tusan vara nog.

Från en som är förbannad

Relaterade artiklar
Fler artiklar