Nu är det dags att ge besked om seniorkorten

Jag skrev ett mejl till Mölndals stad och undrade hur det går med pensionärskortet och fria resor för oss med Västtrafik, nu när zonerna har ändrats och vi är i samma zon som Göteborg, där jag bott i 40 år och haft gratis kort sen jag blev pensionär.

2019 flyttade jag till Mölndal och trivs bra här i innerstaden. 2020 höjdes gränsen för fria resor till 75 år vilket var sorgligt.

Hur som helst så fick jag svar att ändring i dagsläget är inte aktuellt eller att det i alla fall inte är beslutat om ngn ändring.

Läste en artikel i från september 2019 där kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten uttalar sig och säger att det inte handlar om besparingar i ett stycke, men pekar ändå på att man sparar 2,5 miljoner kronor.

Dessutom säger han att vi mellan 65 och 75 är så pigga och cyklar eller har egna bilar.

Vill gärna veta hur många över 70 år som cyklar!

Dessutom läste jag att man skulle ändra åldern, kanske det var till 70 år , tror jag, och att man skulle få betala en summa per år, typ 500 kronor, vilket jag tyckte skulle vara helt okej.

Hur går det med detta, undrar jag?

En annan aspekt på är att är det någon grupp som suttit isolerade och faktiskt behöver komma ut så är det vi. Det finns otroligt många som tar strikt på Tegnells rekommendationer och knappt vågar sej utanför dörren.

Ska Göteborgs pensionärer få åka gratis till Mölndal men inte vi till Göteborg?

Britt-Marie Stening