Vad är egentligen viktigast, barnens eller cyklisternas intressen, undrar Thomas O. Arkivfoton

Mölndals politiker prioriterar cyklister framför barn

Återigen läser man om problemen med för stora barngrupper och brist på vikarier vilket gör att de anställda som redan idag går på knäna utsätts för ännu mera press. Våra politiker pratar om värdegrunder och att man inte skall ställa grupper mot varandra.

Att ställa grupper mot varandra är precis vad man gör idag, barn och äldre drabbas konsekvent år efter år samtidigt som Miljöpartiet styr över miljoner av våra skattekronor till nya cykelbanor för 15-20 miljoner kronor årligen. Senaste förslaget är att vi till och med skall sponsra cyklisterna med dubbdäck. Kommunen använder sig dessutom av en ”sop och salt”-maskin som sopar rent och saltar cykelbanorna till en mycket dyr kostnad. Gångbanorna bredvid gör man inget åt, de lämnas åt sitt öde, var är värdegrunden för de som inte cyklar?

Vad är egentligen viktigast, att våra barn och äldre blir väl omhändertagna enligt vår värdegrund eller väger cyklisternas intressen högre? Miljöpartiet verkar prioritera de senare, tyvärr. Vår stad har en begränsad budget och vill man inte höja skatten får man prioritera, och att prioritera cyklister framför barn och äldre är helt fel.

Hur svårt kan det vara för cyklister att åka kommunalt de dagar då inte väder och väglag tillåter?

Skärpning politiker!

Thomas O

Relaterade artiklar
Fler artiklar