Det är hög tid för KD att bekänna färg i flera viktiga frågor, skriver företrädare för de övriga allianspartierna. Arkivfoto

Leker KD kurragömma?

På senare tid läser vi i Mölndals-Posten insändare som handlar om trovärdigheten hos KD. Även vi i Alliansen ställer oss frågan. Vi är övertygade om att det gynnar både boende och personal om det finns olika huvudmän att välja bland. En sund konkurrens vässar både arbetssätt och väcker idéer om förbättringar för våra äldre. Upphandlingar tydliggör kraven vilket även påverkar kommunala boenden positivt.

Läs även: KD är inte ett trovärdigt parti (PLUS)

KD är ett trovärdigt parti (PLUS)

Alliansen ville helst upphandla Fässbergshemmet igen men tidsbegränsningar och svårigheter att avgränsa kortidsboendet gjorde att vi valde Eklanda. KD var inte representerat på det nämndmöte som fattade beslutet att inte lägga ut Eklanda. Alliansen försökte skicka förslaget tillbaka, så att alla partier kunde visa vad de tyckte om det, men blev nedröstade. Vad hade KD röstat på? Var står KD i dessa typer av frågor om upphandling från privata utförare? KD deklarerar stolt att de vill ha både det ena och det andra men försvinner när besluten ska tas. Hallå KD, leker ni kurragömma med Alliansen? Det är hög tid att bekänna färg. Vi inom Alliansen vill veta detta innan valet. Väljarna har rätt att veta det.

Margareta Krakowski, (L)

Kristian Vramsten, (M)

Maria Martini, (C)

Relaterade artiklar
Fler artiklar