Stickningsgruppen på Balltorps bibliotek vill inte bli av med sin samlingslokal. Arkivfoto

Debatt: Låt oss behålla Balltorps bibliotek

Det har kommit fram att Mölndals stad överväger att lägga ner verksamheten i Balltorps bibliotek, då man på grund av en storsatsning på Mölndals huvudbibliotek behöver spara cirka en miljon kronor. Det vore väldigt tråkigt om det blev så.

Läs också: Sparkrav kan stänga ett av biblioteken

Balltorps bibliotek sjuder av liv. Det pågår alltid mycket verksamhet där. Som exempel, på tisdagarna så är vi ett gäng som gillar att sticka och virka som träffas där. Våra åldrar är mellan 12 och 78 år. Vid samma bord sitter ofta ett gäng barn mellan åtta och tolv år och pysslar och läser. Vid datorerna sitter barn och vuxna och spelar spel, läser eller surfar efter information.På stolarna runt om på biblioteket sitter människor i alla åldrar och läser eller pratar. Det är ovanligt med samlingsplatser där människor möts över åldrar och bakgrund. Det är viktigt att sådana platser får finnas kvar. Vi Balltorpsbor har ingen annan samlingspunkt, det gör biblioteket ännu viktigare.

Mölndals stad menar att Balltorpsborna skall åka till huvudbiblioteket i stället. Det är inte en rimlig tanke, då en del av barnen är för små för att åka ensamma till Mölndal och en del av de äldre besökarna inte orkar ta sig dit. Vi vill gärna bjuda in kommunledningen på ett samtal innan beslut fattas. Låt oss få behålla vårt bibliotek i Balltorp!

Stickgruppen på Balltorps bibliotek

Relaterade artiklar
Fler artiklar