Sittgympa följt av fika förgyller tillvaron på Apelgårdens träffpunkt i Kållered, tycker Pertti E. Arkivfoto: Susanne Hjalber

Hur tänker beslutsfattarna?

Aviserade förändringar av träffpunkterna i Mölndal har upprört många äldre, som har dessa träffar som ett gott rekreationsställe. Hur har kommunens beslutsfattare resonerat egentligen?

Undertecknad har gått på torsdagarna på Apelgårdens träffpunkt och sett fram emot dessa träffar med glädje. Det tycks även andra besökare uppskatta, eftersom antalet besökare dit ständigt har ökat. Vi börjar alltid med cirka 45 minuters sittgympa och efter detta har vi fika med diverse frågelekar. Dessutom betalar vi fikat själva. I själva verket sparar ju kommunen pengar på sikt, när man uppskjuter behovet av hemvård och platserna på diverse vårdhem.

Så tänk om ni som har gjort detta förskräckliga beslut. Dessutom läste jag nyligen att i Mölndals stad byggs ett nytt vetenskapscentrum med 7 000 nya arbetsplatser, vilket genererar en avsevärd summa nya friska skattepengar. Ha också i åtanke att det är valår nästa år och erhållna röster påverkas av vilka beslut som fattas i kommunen.

Pertti E, en bekymrad träffpunktsdeltagare

Relaterade artiklar
Fler artiklar