Ge oss bättre skolmat

Barn är framtiden, barn är den nya generationen. De ska kunna ha en bra utbildning. Vem vet annars hur det blir med framtiden. Skolan är därför väldigt viktig. I skolan är det nästan helt perfekt.

Men det finns en sak de flesta barn inte gillar, och det är skolmaten. Det blir inte kul att gå runt hungrig. Många har svårt att koncentrera sig när de är hungriga.

Och så ska det inte vara! Man ska kunna gå till skolan mätt och gå ifrån skolan mätt. Och det kanske är tre-fyra timmar innan man får gå hem och ta mellanmål. Lunchen är jätteviktig för barn och vuxna. Det kanske inte går att man tar med sig egen mat, det förstår jag, för de som inte har pengar kan då kanske inte ta med sig mat varje dag. Men i alla fall att barnen får bestämma litegrann.

Samtidigt kan man ju inte äta ”lyxig” mat varje dag. Men i så fall att man kanske har två val. Det skulle vara bra att de hade lite mer gurka till exempel, för att barn ska få i sig grönsaker. Det är inte så många barn som gillar alla grönsaker.

Och det blir bara mer och mer fabriksmat. Och det vill vi verkligen inte ha! Det här måste ändras. Men i alla fall att man får ta med sig en frukt eller något liknande. Man ska inte gå runt hungrig, ingen ska. Bättre skolmat kan avgöra framtiden.

En hungrig tjej som heter Alicia

Relaterade artiklar
Fler artiklar