Franks hörna skulle det nya torget vid Stallbacken kunna heta, föreslår insändarskribenten. På bilden syns Lars-Göran Olsson, som driver Franks gatukök. Arkivfoto: Elvira Linderot

Döp det nya torget till Franks hörna

I korsningen Frölundagatan-Åbyvägen finns nu en öppen yta, som tydligen skall förvandlas till ett ”torg”, vad nu detta kan stå för. Ännu kan man inte finna några spår till uppbyggnad av en allmänt befolkad yta. Men det finns ändå skäl att komma med några namnförslag, såsom Soltorget, med anknytning till Solängen, eller kanske Kyrktorget med anledning av att Fässbergs kyrka finns strax intill. På denna ”ståplats” är det förmodligen bra att undvika referenser till Åbytravet, eftersom namnen gärna anknyter till spel och dobbel.

Margaretatorget finns ju även som ett tänkbart alternativ, eftersom goda bakelser och kakor kommer att serveras; eller Glastorget med referens till glasfirman strax intill. Ett annat namn kunde vara Franks hörna, eftersom den berömda korven under maj månad kommer att ta med sig moset och flytta till Åbybadet. Hur som helst vore det befrämjande om gatukontoret gjorde rondellen något mer attraktiv.

Även rondellen nedanför Fässbergs kyrka kan få nytt liv. Den skulle kunna ta tillvara kyrkoårets olika skiftningar, både i färger, former och händelser.

Det är inte utan att man ser fram emot en vacker plats att beträda.

Filosofen vid stranden

Relaterade artiklar
Fler artiklar