Det är bara drogerna som blommar i Lindome

Svar till Rickard Wahlström (Mölndals-Posten 25 januari).

Lindome som har så mycket att erbjuda både för sinne och själ. Vacker skogsslinga med grillmöjligheter och ett litet utegym för den som vill bättra på endorfinerna.Torget som har Ica med generösa öppetider, blomsterbutik, frukt och grönt, apotek, vårdcentral, BVC och tandläkare, gym, frisörer, sporthall, Spinneriet, öppen förskola och några restauranger.

Läs mer:Slitet centrum och nedlagd skola – varför satsas det inte på Lindome?

Vilken idyll med ett litet samhälle så nära till Göteborg och Kungsbacka! Men verkligheten här är allt annat än idyllisk. Det enda som blommar här är drogerna. Hur kan det ha blivit acceptabelt att ungdomar delar droger precis framför en?Att dom röker på och säljer droger intill husbyggnader och inte ens regerar när vanligt folk går förbi?

Hundra meter ifrån Almåsskolan där det ligger förslag om att mellanstadiet och förskoleklassen ska förflyttas till om Valås lågstadieskola stänger. Kommunens lokaler är eftersatta och oron över barn som befinner sig runt centrum är stor.

Brotten ökar och blir värre, knivrån, försök till knivdråp och innehav av droger läser och ser vi allt för ofta. Håret reser sig när en går på torget eller vid centrums hyreslägenheter så fort solen går ner.

Alla känner av det, rädslan sitter nu i varje lägenhet hos dem som är vanliga arbetare och pensionärer i centrala Lindome.Kanske kan den nya planerade lekplatsen rädda situationen? Eller kommer det bli som så att barnen får leka jämsides med folk som delar droger?

Är det så att man valt att göra Lindome och till ett slags rehabiliteringshem?Där brottsdömda påtända personer får härja vilt, där deras regler och lagar styr.Om detta är fallet borde ni åtminstone förmedla detta till alla invånare i Lindome så vi kan ta oss långt härifrån!!Eller, åtminstone kan en del av oss drömma oss bort då det råder bostadsbrist och väntetiden varierar mellan åtta och tolv år.

Inte vatten värd