Skribenten är orolig för kommunens torg, bland annat Lindome centrum. Arkivfoto: Christoffer Rutström

Dålig planering kan göra att torgen dör

Planeringen av Lindome centrum har misslyckats. Har svårt att se en positiv utveckling av centrum, idag är det avveckling.

Hur har kommunens tjänstemän och politiker tänkt lösa så att centrum utvecklas positivt? Det räcker inte att ordna parkeringsavgift. Jag och många andra i Lindome efterlyser planer hur centrum kan utvecklas.

Industrierna dominerar med fula plåtbyggnader, där pågår dock utveckling, vilket medför att möjligheter att skapa centrum försvinner.

Trafiksituationen med mycket tunga transporter är mot allt vad vettig planering innebär. Där skulle det istället byggas bostäder småhandel, närheten till pendel- och busskommunikation är fantastiskt nära och lätt tillgängligt. Vilket attraktivt vattennära boende område det vore.

Hur pass engagerad är kommunen med Ikea i Kållered? Tror att Ikea bara har en huvudsak det är att sälja och bestämmer helt hur det kommer att se ut i Kållered, de boende har ingen påverkan, ändå kommer dom boende att påverkas enormt. Är säker på att Kållereds centrum kommer att dö ut!

Beroende av närbutiker och ett levande centrum

Relaterade artiklar
Fler artiklar