4H-gård låter trevligt men det kommer ju inte förbättra Gunnebo slotts ekonomi, skriver Pelle Malmros. Arkivfoto

4H-gård och hotell kommer inte förbättra Gunnebos ekonomi

Det var ju ärligt att Gunnebo slott AB till slut talade om varför man kämpat så hårt för att avhysa Grys från Gunnebo slotts område. Platsen behövs till: 4H-gård, hotell och utbildning. Det har ju ställts många frågor till Lennart Wallensäter (S) i MP bland annat: Avtalet som Grys hade skrivit på 2011, som gällde att avstå beteshagar, Lennart, om det avtalet finns, visa oss det, eller har du farit med osanning? Det är viktigt att kunna lita på sina politiker.

4H-gård tycker jag låter trevligt, plats finns, och det kanske det skall finnas i slottsområdet, men det kommer ju inte att förbättra ekonomin, snarare blir det en kostnad. Hotell, till och med Gunnebo slott AB, tror inte att det kan bära sig ekonomiskt, snarare blir det en kostnad. Utbildning, högskola och gymnasium, kanske bra? Men skall det förbättra Gunnebos slott AB:s ekonomi måste ju den verksamheten gå med vinst. Skall man ta offentliga högskole/gymnasiepengar och bedriva undervisning i Gunnebo för att förbättra Gunnebo slott AB:s ekonomiska resultat? Är inte (S) emot vinster inom välfärden?

Vi som tycker att Grys skall finnas kvar får lita på Pernilla Övermark (S) som tar över rodret i kultur- och fritidsnämnden. Citat från MP 19 juni: ”Det är fantastiskt roligt att få möjligheten att leda arbetet i kultur- och fritidsnämnden. Föreningsliv, fritid och kultur är oerhört viktigt för att skapa ett tryggt samhälle. En av mina största utmaningar blir att skapa bättre förutsättningar för föreningslivet, något som jag vet vi tjänar på i längden, säger Pernilla Övermark”. Slut citat.

Stämmer detta har Grys inget att vara oroliga för.

Pelle Malmros

Relaterade artiklar
Fler artiklar