Specsavers flyttar till Brogatan

På Specsavers Optik i Mölndal får du ett personligt bemötande av kunnig personal, som hjälper dig att hitta de bästa glasögonen för dig.

– Just nu håller vi på att flytta. Vi kommer att öppna på Brogatan 18 den 30/11. Då hälsar vi gamla och nya kunder välkomna att kika in i vår nya fina butik, säger Ann-Sofie Andersson på Specsavers.

Vid köp av glasögon och linser får man som kund hos Specsavers alltid en Nöjd kundgaranti. Dessutom får alla som fyllt 60 år synundersökning till halva priset alla vardagar fram till kl 12.

– Vi har flera kunder som gått hos oss i många år. Våra medarbetare i butiken har hög servicenivå och hjälper kunden att hitta rätt bågar och glas. En del kunder kommer hit regelbundet för att få hjälp med att mäta trycket eller få hjälp med en lins som hamnat fel – då tar vi aldrig betalt, många tror att allt måste kosta nuförtiden.

– I våra synundersökningar ingår alltid en ögonbottenfotografering som görs med en funduskamera. Genom dessa undersökningar kan vi upptäcka olika ögonsjukdomar i ett så pass tidigt stadie att det finns goda möjligheter att göra något åt problemet. Det finns tyvärr många ögonsjukdomar som kan vara allvarliga om de inte upptäcks i tid, säger Ann-Sofie.

Åår 2013 tog Ann-Sofie Andersson och optikern Martin Dalgren över Specsaversbutiken i Mölndal. Verksamheten har vuxit och idag är de nio anställda. Specsavers är världens största privatägda optikerföretag och grundades 1984 av optikerparet Doug och Mary på ön Guernsey i Engelska kanalen. Sedan dess har företaget vuxit och etablerat sig starkt över hela världen. I Sverige har Specsavers funnits sedan 2004, och idag finns över 110 butiker.

– Alla som arbetar här är härliga människor och vi är ett glatt gäng. Vi hör ofta från våra kunder att de uppskattar vår butik, vilket självklart är roligt att höra, säger Ann-Sofie.

Hur ser ni på framtiden i Mölndal?

– Att butiken ligger i Mölndal tycker vi är väldigt roligt. Vi flyttar ju nu till Brogatan (frukthallens gamla lokaler). Senare när Gallerian står klar, flyttar vi in där och då hoppas vi kunna utöka vår personalstyrka ytterligare. Kanske vill du som läser detta bli en del av vårt gäng nu när vi växer? Hör gärna av dig om du är intresserad!

Hur ser glasögonmodet ut i höst?

– Det är fortsatt inne med större och runda bågar, men vi ser också att bågar inspirerade av 50- och 60-tal, är en stark trend. Sedan är det en stor blandning av bågar i plast och metall samt sköldspaddsmönster är populärt, precis som färger i dovare nyanser, såsom brun eller svart, gärna med gulddetaljer. Märken som sticker ut i höst är Diesel, Tommy Hilfinger, Gant och Tiger of Sweden. Det finns många spännande trender framöver, säger Ann-Sofie.

Trenderna just nu

Ann-Sofie beskriver trenderna inom glasögon just nu som 50- och 60-talsinspirerad med runda glasögon och bågar i både plast och metall. För kvinnor är det också populärt med kattformade bågar.