Mölndals-Posten
Torsdag, 18 januari 2018

Stora Coop i Kållered med fint utbud av färskvaror och deli

Under fem års tid finns Stora Coop i Kållered i en tillfällig lokal lite längre norr ut på området. Detta eftersom den gamla lokalen rivits för att ge plats för den nya köpstaden.

– Gänget hade en gedigen uppgift att förvandla 7 000 kvm butiksyta till 2 600. Man vill ju ha med så mycket som möjligt av sortimentet för att kunderna ska hitta det de söker, säger Pia Johannesson, stormarknadschef på Stora Coop i Kållered.

Idag är Stora Coop en ren matbutik som satsar på att erbjuda ett stort och härligt färskvaruutbud.

– Vi har också mycket gott i vår delikatessdisk. Här hittar du allt för helgmyset; goda ostar, korvar, skinkor, kycklingspett, olika röror och mycket mer, säger Pia Johannesson.

De är speciellt stolta över sin fina fiskdisk där de erbjuder kokta kräftor – som de själva kokar på plats i butiken.

– En annan av våra styrkor är vårt egna bageri. Redan vid öppningstid klockan 7 på morgonen kommer de första kunderna som köper frallor som fortfarande är varma.

Pia började på Stora Coop i Kållered i februari i år. Hon har tidigare varit på Coop Forum Torp i Uddevalla och på Coop Forum i både Sisjön och Bäckebol.

– Mitt hjärta är verkligen fast här hos Coop. Nu har jag kommit till ett härligt gäng medarbetare (vi är cirka 36 personer som jobbar här med fast anställning och ungefär 15 som jobbar extra). Vi har också en väldigt fräsch och fin butik med helt ny inredning. Jag upplever att många av våra kunder är engagerade i butiken och stannar gärna och pratar om sina tankar och åsikter. Många tog chansen under skärtorsdagen då vi i ledningsgruppen bjöd på fika i butiken och samtidigt bjöd in till samtal med våra kunder.

Det blir fler events i butiken framöver. Närmast är en Coop-dag på Åby lördagen 13 maj.

– Vi kommer att dela ut entrébiljetter till alla kunder som vill ha, det blir en rolig dag fylld med aktiviteter för barnen och leverantörer kommer finnas på plats för att dela ut smakprover. Vi kommer att hitta på fler händelser framöver för att det ska hända något extra!

Arbetet framåt innebär att försöka vidareutveckla och forma sortimentet efter kundernas önskemål. Och att ta matinspirationen till nya nivåer.

– Så småningom kommer också planerna inför nästa flytt att ta form. Vi kommer då att disponera större yta än den vi har i dagsläget. Vi önskar alla varmt välkomna till oss på Stora Coop i Kållered, avslutar Pia Johannesson

Relaterade artiklar
Fler artiklar