Mölndals-Posten
Söndag, 21 januari 2018
Just nu spelas Agatha Christies Råttfällan på Teaterhuset i Mölndal.
Just nu spelas Agatha Christies Råttfällan på Teaterhuset i Mölndal.

En fartfylld mordgåta på Teaterhuset

Råttfällan, en klassisk mordgåta av Agatha Christie, spelas just nu på Teaterhuset i en version som du aldrig sett den förut.

– Vi har valt att göra föreställningen till en fri improvisation. Det innebär att den kan sluta hur som helst. Om det blir show, buskis eller svart drama kan vi inte svara på. Den enda vi kan lova är att det blir hallabalo, säger Kjell Samuelsson på Teaterhuset.

Råttfällan hade urpremiär i Nottingham 1952 och innehar världsrekordet som det teaterstycke som spelat under längst sammanhängande tid. Pjäsen är ett klassiskt morddrama som är känd för sitt överraskande slut.

– Teaterhusets version är skapad av demonproducenten Mahatma Ejban som vill att det ska vara lite ”hallabalo”. Mordgåtan förstärks med en bångstyrig ensemble och blandas med musik, dans och galna upptåg.

Pjäsen utspelar sig på pensionatet Monkswell som öppnats av det unga paret Matt och Gemma Ralston. De blir insnöade tillsammans med sina fyra gäster. Kriminalassistent Trotter kommer till pensionatet för att varna för att en misstänkt mördare är på väg. En av gästerna blir mördad och alla inser att mördaren redan befinner sig på pensionatet.

Teaterhuset är Sveriges största ideella teaterförening som erbjuder kurser och producerar föreställningar. Föreningen har varit en del av Mölndal sedan starten 1991 och har idag drygt 400 medlemmar.

– Vår förening bygger på ideellt engagemang och lust. Varje år spelar vi vår populära familjeteater i Gunneboskogen som passar hela familjen och på vintern bjuder vi in till show med mat och bar. Sedan starten har vi spelat 26 olika föreställningar i Gunneboskogen och många, många fler i vår salong på Teaterhuset. Det är kul att vara en del av Mölndal och för många mölndalsbor har våra föreställningar blivit en tradition, avslutar Kjell Samuelsson.

Fyra föreställningar av Råttfällan på Teaterhuset

fredag 5 maj kl 19.00

lördag 6 maj kl 19.00

fredag 12 maj kl 19.00

lördag 13 maj kl 19.00

I pausen är bar och café öppet. Välkomna!

Boka biljetter: www.teaterhuset.nu

Relaterade artiklar
Fler artiklar